Ødem efter fjernelse af atherom på hovedet

Aterom er godartetNeoplasmen, hvis udseende skyldes blokering af kanalen i talgkirtlen. Kork, dannet i kanalen, forhindrer udskillelsen af ​​udskillelse af talgkirtlen udenfor, og talg begynder at akkumulere under huden.

Aterom kan forekomme på nogen del af kroppen, menoftest vises det på ansigtet, i hovedbunden på ryggen, på kønsorganens hud under armhulerne. Atherom er til stede hos 5-10% af mennesker. Kvinder er mere tilbøjelige til at forekomme atherom end mænd.

Årsagerne til atstedets udseende er ikke fuldt ud forstået. Bidrager til forekomsten af ​​disse neoplasmer faktorer omfatter hormonelle forstyrrelser, overdreven sveden, hyppig hudlæsion og endda en genetisk disposition.

Atheromer går aldrig af sig selv. Hvis atheromen ikke forstyrrer og ikke ødelægger udseendet af en person, kan det ikke slettes. Salver med antibiotika og folkemetoder til behandling i tilfælde af atherom er ikke effektive.

Atheroma har udseende af en tumorlignende formation medklare konturer. Med supplering af atheromen stiger kroppstemperaturen, smerte, rødme og hævelse. Hvis atheroma bryder ud, adskilles det salo-lignende indhold fra pus, og i stedet dannes et sår.

I første omgang har atheroma udseendet af en lille sfæriskuddannelse. Over tid, det vokser og akkumuleres tætte bindevæv kapsel, dyrkning under huden i form af en tæt sfærisk tumor. Atheroma kan forblive i mange år en lille eller vokser hurtigt til størrelsen af ​​hønseæg eller mere.

Fra andre neoplasmer kan atheroma skelnesved tilstedeværelsen af ​​en sort prik på den - en blokeret sebaceous kanal. Aterom kan kommunikere med hudoverfladen gennem det lille hul, således periodisk frigøres derfra gullig ostemasse udledning, har en ubehagelig lugt.

Hvis atherom afsløres uafhængigt,Fjern hudens indhold med en fleece og kontakt en hudlæge eller kirurg. Lægen skal fjerne rester af atheroma og dens kapsel og behandle såret, så det ikke bliver stivet.

Maligne proces begynder i atheromerdet er sjældent: kræftceller begynder at vokse i atheromet (dette sker primært hos ældre mennesker). Urgent at se en læge, du har brug for i tilfælde af at atheroma begyndte at vokse hurtigt, blød eller kløe. Det er bedre at se en læge og fjerne atheromen, så snart det fremkom, fordi der ud over risikoen for indtræden af ​​en ondartet proces kan forekomme en bakteriel infektion.

Fra lipom i atheroma er kendetegnet ved, at dens indhold er talg (og pus med infektion), mens indholdet af lipoma aktivt multipliserer fedtceller.

Kirurgi til fjernelse af atheroma udføres under lokalbedøvelse (procain eller lidocain), og tager omkring 15-25 minutter, hvorefter patienten går hjem.

Hvis en purulent proces er begyndt i atherom, så er densÅbn straks og rengør indholdet af kapslen, og fjern derefter kapslen selv. Hvis den inflammatoriske proces ikke er forbundet med atherominfektion, anbefales det at vente, indtil det stopper, og først derefter at fjerne tumoren.

Åbning af en atherom kan ikke gøres uafhængigt: Atherom bør kun fjernes med sin kapsel. Fjernelse af atheroma er kirurgisk følger: huden over ateromet omhyggeligt dissekeret, pas på ikke at beskadige kapslen aterom, derefter udrydde cyste sammen med dens kapsel, skubber fingrene på sårkanterne.

Ofte går en person på et hospitalSagen, når atheromen får en kæmpestørrelse. I dette tilfælde en operation for at fjerne atheroma udført lidt anderledes: på huden over nydannelse lavet to grænser indsnit, gennem et snit særlige krum saks indføres under atheroma ved hvilken aterom og avner. Efter fjernelse af aterom i det subkutane væv overlapper absorberbare suturer og huden med atraumatisk tråd overlap lodrette samlinger, som fjernes efter 1-2 uger.

Kontraindikation til kirurgisk behandling af atherom er nedsat blodkoagulation, kritiske dage eller graviditet hos kvinder samt diabetes mellitus.

De effektive metoder til fjernelse af ather er laser- og radiovågemetoder.

Disse metoder har kun en ulempe: de anvendes kun, hvis væksten er lille.

Når du fjerner atherom ved hjælp af lasermetoden på hudenDer laves et lille snit, hvor LED'en indsættes, og atheromen inddampes ved hjælp af en laser. Atheroma efter operation udført med en laser gentager ikke. En yderligere fordel ved denne metode er manglen på behovet for at barbere håret, hvis atheroma er i hovedbunden.

En minimalt invasiv metode til atter fjernelse eranvendelse af højfrekvente radiobølger. Radiobølger virker kun på indholdet af cysten, uden at røre sundt væv. Postoperative ar efter anvendelse af radiobølgemetoden på huden forbliver ikke.

Efter fjernelse af atherom og søm, påføres et bandage på såret for at forhindre gnidning af såret mod tøj. Bandager efter fjernelse af en atherom på hovedet er normalt ikke færdige.

Ved drift er det ikke altid muligt at fjerne det heltkapsel, som efterfølgende fører til en tilbagevenden af ​​atherom. Ødemet efter fjernelse af en atherom passerer om nogle dage. For at få det hurtigere, skal du regelmæssigt behandle såret med antiseptika.

Efter kirurgisk indgreb påateromstedet kan forblive fortyndet. Kondensation efter fjernelse af en atherom kan være en konsekvens af ardannelse, postoperativ infiltration eller granulom. Hvis der kommer en tætning, skal du konsultere en læge til diagnose.